Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska produkter

Mål PHU. 2. 3

Andelen ekologiska produkter som används i skolkök ska vara minst 30 %.

Miljö- och klimatpåverkan sker genom hela livsmedelskedjan från produktion till konsumtion och svinn. Vellinge kommun bidrar till ett hållbart jordbruk bland annat genom att uppmärksamma behovet av hållbara system för livsmedelsproduktion och genom att så långt det är möjligt stötta lokala bönder och köpa in hållbara livsmedel som till exempel närodlade, säsongsbaserade och ekologiska livsmedel.

Bedömning: Målet ser ut att uppnås Målet ser ut att uppnås

Alla kommunala skol- och förskolekök i Vellinge kommun är KRAV-certifierade enligt nivå Brons, vilket innebär att minst 30 procent av maten som köps in ska vara ekologisk. I dagsläget är 42% av inköpta råvaror ekologisk/KRAV-märkt.

Uppdaterad: 2025-04-30